Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Welke raamdecoratie opties zijn er voor kunststof kozijn?

Welke raamdecoratie opties zijn er voor kunststof kozijn?

Sharing is caring

Heb je kunststof kozijnen en ben je op zoek naar raamdecoratie? Dan zijn er meerdere dingen waar je uit kunt kiezen. Wegens de vele voordelen van kunststof kozijnen, zie je ze tegenwoordig bij veel huizen terug. De kunststof kozijnen gaan immers langer mee, vereisen minder onderhoud, zijn vochtwerend en isolerend.

Om de kozijnen af te maken ga je natuurlijk op zoek naar geschikte raamdecoratie. Vaak zijn er slimme oplossingen voor raamdecoratie, zodat je niet hoeft te schroeven of te boren in je kunststof kozijnen. We zetten een paar opties voor raamdecoratie kunststof kozijnen voor je op een rijtje.

Rolgordijnen

Als je het hebt over raamdecoratie dan kunnen rolgordijnen niet in het rijtje ontbreken. Het rolgordijn kun je eenvoudig zelf naar boven of beneden rollen en is erg geschikt voor kunststof kozijnen. Om het kozijn niet te beschadigen zou je het rolgordijn op twee manieren kunnen bevestigen. Zo zou je ze aan de muur kunnen monteren of kun je gebruik maken van zijgeleiders. De zijgeleiders plak je dan op het kozijn, dit is een soort rails waar het gordijn dan in naar boven en beneden kan schuiven.

Jaloezieën

Tegenwoordig zijn jaloezieën erg populair. Vooral houten jaloezieën kunnen veel mensen goed waarderen, maar ook aluminium jaloezieën worden geregeld gekozen. Ook bij jaloezieen is het het geval dat je ze aan de muur kunt monteren of zijgeleiding kunt gebruiken op het moment dat je niet in je kozijnen wilt boren. Daar gaat het kozijn bovendien op achteruit, het verliest zo onder andere zijn isolerende werking. Of je beter voor een muurmontage of zijgeleiding kunt kiezen is afhankelijk van het soort raam dat je hebt. Als je een draai- of kiepraam hebt, is zijgeleiding vaak handiger.

Plisségordijnen

Met kunststof kozijnen kun je ook voor plisségordijnen gaan. Die passen bijna in elk kozijn en kunnen op veel verschillende manieren worden gemonteerd. Het handige van plissegordijnen is dat je ze precies zo af kunt stellen als je zelf wilt. Je kunt zowel de hoogte van de bovenkant als de hoogte van de onderkant van het gordijn bepalen. Op het gebied van montage kun je plisségordijnen vaak bestellen in een frame, met onder- en boven steunen of een plak systeem. Zo hoef je je kozijnen niet te beschadigen.

Zonwering

Naast raamdecoratie kan ook zonwering helpen je ramen aan te kleden. Denk hierbij aan een markies, screen of ander zonwering op maat. Inhuisplaza helpt u graag met het kiezen van passende zonwering utrecht en omstreken.  

Gordijnen

Los van de rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen kun je natuurlijk ook nog gaan voor normale gordijnen als raamdecoratie. Als je besluit voor gordijnen te gaan merk je al snel dat er enorm veel keuze is. Je kunt namelijk uit allerlei soorten stoffen kiezen: van transparant tot een knallende kleur en van verduisterend tot vitrage. Een ander voordeel van gordijnen is dat ze op meerdere manieren bevestigd kunnen worden. Vaak doe je dat aan het plafond of aan een rail of roede op de muur. Ook dan hoef je de kunststof gordijnen niet te beschadigen.