Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Zwembad renoveren? Ga aan de slag met dit stappenplan

Zwembad renoveren? Ga aan de slag met dit stappenplan

Sharing is caring

Het is leuk om een eigen zwembad te hebben. Puur luxe en heerlijk om in af te koelen tijdens hete zomerdagen. Met een hittegolf is het fijn als je in koel en schoon water kunt zwemmen. Is jouw zwembad aan renovatie toe? Overweeg dan een renovatie van een bouwkundig zwembad. Een verouderd zwembad kan gevaarlijk zijn als het pomp en filtersysteem niet goed meer werkt. Ook kan water weglopen als een zwembad beschadigd is. Zorg ervoor dat je zwembad weer als nieuw is met de juiste manier van renoveren.

Stappenplan renovatie bouwkundig zwembad

Een zwembad is een fikse investering en geen brood die je even snel afrekent. Zwembaden kunnen na zoveel jaar plezier van te hebben gehad toe zijn aan renovatie. Hoe pak je dit aan?

 

1. Maak eerst een ontwerp en bepaal de positie van het zwembad. Je moet weten welke materialen je wilt gaan gebruiken en hoe groot en diep het zwembad gaat worden. Dit hangt af van de doeleinden waarvoor je het gebruikt, zoals baantje zwemmen of alleen maar in dobberen en spelen.

 

2. Check jouw budget. Je moet natuurlijk weten hoeveel je hebt te besteden. Vraag bij diverse bouwkundige renovatie bedrijven een offerte op bijvoorbeeld. Als je zelf gaat renoveren koop je alleen materialen.

 

3. Je gaat na een ontwerp aan de slag met de zwembadrenovatie. Je graaft het bad uit tot deze de gewenste diepte heeft. Een oud zwembad verwijder je en graaft het gat zodat de nieuwe erin past. Dit doe je door een graafmachine in te huren wat aan is te raden vanwege de arbeidsintensiteit.

 

4. Je stort betonplaten zodat het zwembad stevig op de bodem ligt. Hierna ga je stevig zwembadfolie aanbrengen dat strak getrokken kan worden op aan de wanden van het gat. De randen werk je af door nieuwe tegels te plaatsen en het zwembad mooi vorm te geven.

 

5. Je zorgt ervoor dat je de juiste filterinstallatie kiest zodat het zwembad met de gewenste inhoud schoon kan blijven gedurende het jaar.

 

6. Na het installeren van de installatie ga je het filtersysteem testen door deze te starten. Daarna begin je met het onderhouden, zoals het op pijl brengen van de waterkwaliteit en het geregeld schoonmaken van het zwembad.

 

Voor meer informatie over zwembad renovatie en het goed uitvoeren daarvan kijk je op de website.